Kaukasisk Ovtcharka

 

KO Norge
Valpeliste
Helse
Standard
INFO
Utstilling
Vokterhund
Videogalleri
Latvia sept.
Anvendelse
KO Forum
Lenker
Gjestebok
Kennel Cevan
Blog
;

Kennel Cevan

 

 

Hit Counter

 

 

Formålet med disse sidene er først og fremst å informere om Kaukasisk Ovtcharka.  Mitt håp er at sidene kan fungere som en portal for deg som ønsker mer inngående kunnskap om rasen og målet er at dette til enhver tid skal være Norges beste kilde til informasjon om Kaukasisk Ovtcharka. 

Dette web området består pr. idag av over 90 sider.  For å hjelpe deg å finne den informasjonen du trenger har jeg laget et lite sammendrag av hva du finner på de forskjellige sidene:

Jeg vil fortløpende oppdatere sidene med nyheter innen rasen, og omtale av for eksempel interessante valpekull verdt å ta en nærmere titt på.   På siden KO i Norge kan du finne info om utviklingen av rasen i Norge fra den første kom inn og frem til idag, og samtlige offisielle utstillingsresultater for rasen i Norge.  Her kan du også se alle registrerte kull igjennom tidene.

Kaukasisk Ovtcharka hadde i september 2006 10 års jubileum i Norge, det første kullet ble født i 1996 hos en oppdretter i Finnmark som ikke lenger har rasen.  En tispe fra dette første kullet ble videre brukt i avl hos Kennel Champ Bull.  Dette kullet ble født i 1998. 

Videre startet en kennel som lå i Hedemark med oppdrett av rasen og fikk sitt første kull noen måneder etter Kennel Champ Bull's første kull høsten 1998.  

 Pr. idag så finnes det to FCI registrerte kenneler i Norge som har oppdrett av Kaukasisk Ovtcharka, det  er Kennel Cevan , Vestfold, som hadde sitt første kull i 2003 og Kennel Rauland-Sandstøyl , Telemark, som hadde sitt første kull i 2005.   For å finne frem til oppdrettere i utlandet ta gjerne en titt på siden lenker .   Her  vil du også finne linker til de fleste web-sider om rasen fra hele verden.

Anvendelse av rasen til forskjellig bruk har vært prøvd.  I USA har man en KO som er  lydighets champion.  Rasen har også blitt prøvd i agility.  Fra gammelt av var det vokterhund en KO var ment til å være, men den er også en utmerket vakthund.  Kjøring med saccovogn og pulk, samt kløving er passende aktiviteter sammen med den aktive hundeeieren.  Frem til berlin muren falt i 1989 arbeidet over 5000 KO'er som grensepatrulje, nå til dags brukes den av det russiske militæret f.eks.  til grensepatrulje.  Se bilder av de forskjellige bruksområdene på siden anvendelse.

På siden helse vil du finne artikler relatert til helse på rasen.  Foreløpig har jeg lagt ut en artikkel skrevet av en veterinær om skjelettlidelser på hund.   Det vil etterhvert også komme flere artikler her.  Jeg vil igjen påpeke viktigheten av å gjøre grundige undersøkelser før man kjøper valp.  Ta gjerne kontakt med raseklubben.  På siden Skjelettlidelser finner du statistikk over HD og AA røntgen på rasen i Norge, og alle røntgenresultater for rasen i Norge.

Forum og diskusjoner  -  Jeg har laget et par forum for rasen et på norsk, og et på engelsk.  Her er du velkommen til å stille spørsmål eller bare dele dine tanker og ideer eller erfaringer med rasen. 

I slutten av september 2006 var jeg en tur i Latvia.  Der besøke jeg flere kenneler og privateide hunder.  Jeg var også tilskuer på Rusguard Clubshow i Riga.  Et spesial show for de 3 Ovcharka rasene, samt Sort Russisk terrier.  Se bilder og videoer fra turen her.

På siden Resultater finner du  utstillingsresultater for rasen i Norge frem til 2007.

Den Kaukasiske Ovtcharka er kjent under mange navn, her er noen:  Caucasian Ovcharka, Caucasian Ovtcharka, Caucasian Owtcharka, Caucasian Shepherd, Caucasian Sheepdog, Caucasian Mountain Dog, Kawkasky Owtscharka, Kaukasische Schaferhund, Kavkazsky Ovcak Pastevecky, Owczarek Kaukaski, Pastore Del Caucaso, Nagazi, Volkodav, Kavkazskaïa Ovtcharka, Russisk Vokterhund, КАВКАЗСКИЕ  ОВЧАРКИ, Owczarków kaukaskich, Sage Ghafghazi, KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ, Kaukasischen Owtscharka, el pastor del caucaso, Chien de berger du Caucase, Perro de pastor del Cáucaso, Kavkazskaia Ovtcharka, Kavkazskaja Ovtjarka, Kakasisk Ovtcharka

Resultater KSS Utstillingen 2007

Bli medlem i KSS - Klubben for Større Selskapshunder.

KSS er raseklubben for Kaukasisk Ovtcharka.

Blir du medlem i Klubben for Større Selskapshunder, blir du automatisk medlem av NKK. NKK er en landsdekkende hundeeier-organisasjon, en paraplyorganisasjon for de fleste norske hundeklubber. Medlemmer i NKK får en rekke fordeler (les mer her), samt en sterk organisasjon i ryggen som i viktige hundefaglige spørsmål representerer dine interesser. NKK arbeider nasjonalt og internasjonalt for at hunden skal være til nytte og glede, for enkeltmennesker og samfunnet.  For å melde deg inn klikk her.

 

 

Valper født hos Kennel Cevan Januar 2010

horizontal rule

 Apocalypse Of The Four Horsemen

Apocalypse of The Four Horsemen Apocalypse Of The Four Horsemen Apocalypse Of The Four Horsemen

Norsk Vinner 2008 - Tachetee Fedja y Cevan

  Tachetee Fedja y Cevan  HD - A / AA -A

Kaukasisk Ovtcharka Kennel Cevan Cindy Andersen

Bilde over:  Tachetee Fedja y Cevan, 8 måneder gml. Fotograf Trine Gustavsen

Kaukasisk Ovtcharka Cindy Andersen Kennel Cevan Kaukasisk Ovtcharka Kennel CevanKaukasisk Ovtcharka Kennel Cevan Cindy Andersen

Bilder over:  Tachetee Fedja y Cevan, Eier: Cindy Andersen, Oppdretter: Tarja Tuomisto.

 Kaukasisk Ovtcharka Kennel CevanKaukasisk Ovtcharka Kennel CevanKaukasisk Ovtcharka Kennel Cevan

Bilder over: Svensk Vinner 2008 Birma.  I en alder av 15 måneder gml. hadde hun allerede 6 x CK, 5 CERT  og 1 CACIB ( 4 x BIR og 1 x BIM) .  Eier og oppdretter Cindy Andersen, Kennel Cevan.

 

 

Under finner du noen databaser hvor du kan finne stamtavler og annen info om Kaukasisk Ovtcharka.   På Kopedigree og Security-dogs kan du sende inn stamtavle, bilde og info om din egen hund for registrering.

bullet Kopedigree
bullet Security-dogs
bullet Finland Dogweb
bullet Svensk  Dogweb
bullet Norsk Dogweb  NKK Members only
bullet Estonia Dogweb
bullet Hundeweb.dk

 

Tusenvis av bilder av Kaukasisk Ovtcharka:

bullet Kofoto
bullet Ovcharkadogs

 


Gå til FCI328.NET

Kaukasisk Ovtcharka Kennel Cevan Cindy Andersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Zoot" Nuch Such NordV02-06 NorduV02  NV07

Kaukasisk Ovtcharka Kennel Cevan Cindy Andersen

Kaukasisk Ovtcharka Cevan

Venstre: Nuch Such Tamara Echinus.  Høyre: Zoot

Kaukasisk Ovtcharka som sirkushund:

Klikk på bildet for å se mer.

 

 

 Bilder

 

 

 

Tamara Junior           Tamara Unghund

Flere bilder

Mitt galleri på Kofoto, over 600 bilder

Mitt videogalleri på YouTube

Kaukasisk Ovtcharka  Kaukasisk Ovtcharka

Sønn og datter av Zoot:  N uCH Aico Nagazi og Anuschka. Oppdretter:  Cindy  Andersen, Kennel Cevan. 

Mitt online fotogalleri  My free link page  Classified

 Forum og Grupper
bullet Molosserdogs
bullet KO-Forum, Molosserdogs
bullet Kavkazkaya Ovcharka Forum
bullet Norsk Kaukasisk Ovtcharka Forum
bullet Canis
bullet Hundesonen
bulletOvcharkatalk
bullet yoozhak For Owtcharka's
bullet Mittdyr.no
bullet Fci328.net

Mittdyr.no

RASEKLUBBER

Raseklubb i Sverige er Svenska Bergs- og Herdehundsklubben.  SBHK

Film om Kaukasisk Ovtcharka under produksjon i Finland.   Les mer her.

 
bullet Kennel Tachetee, Finland
bullet Kennel Heart of Champ's, Sverige
bullet Kennel Red Dogs, Sverige
bullet Kennel Laxtjärn, Sverige
bullet Kennel Rauland-Sandstøyl, Norge
bullet Kennel Echinus, Polen
bullet Kennel Akmenu Gele, Litauen
bullet Kennel Russkiy Risk, Russland
bullet Nagazi, Natural Caucasian Ovcharka
bullet Troika
bullet Rusguard, Latvia
bullet Jopan Kennel, Finland
bullet Kennel Von Anapa, Germany
bullet Kennel Nobili Guerri, Italia
bullet Od Kralovny Tamar, Tsjekkoslovakia
bullet Canisa Marcosan, Romania
bullet The Four Horsemen, Romania
bullet Geir M. Wilsgård
bullet Volkodav Wolfdog av K. Williamsson
bullet Kennel Hunza & Di Ca'Bastiani, Polen / Itaia

Syd Russisk Ovtcharka Cindy Andersen

Over:  Syd Russisk Ovtcharka

Over: Sønn av Zoot og Tamara, Baco 9 måneder gml.  Oppdretter:  Kennel Cevan  Eier :  Els Zwart, Nederland

Baco's fotogalleri på kofoto, klikk her.  Baco hjemmeside klikk her.

 

Over: Bold Cæsar, sønn av Zoot og Tamara.  19 mnd. gml. på bildet.

 

 

Startside | KO Norge | Valpeliste | Helse | Standard | INFO | Utstilling | Vokterhund | Videogalleri | Latvia sept. | Anvendelse | KO Forum | Lenker | Gjestebok | Kennel Cevan | Blog

Sist oppdatert 21.01.10.   Best view in IE 1024x768  Webmaster: Cindy Andersen Tel.  33 39 78 87 Alle bilder er copyright etter Norsk lov, uautorisert bruk av bilder blir fakturert.  Om du vil bruke et bilde fra denne siden, så send meg en e-post for tillatelse først.

    

 

Users online

eXTReMe Tracker